
Humus po grecku
Składniki
- cieciorka - ugotowana - 1 1/2 szklanki
- czosnek - 1 lub 2 ząbki
- tahini - 1 łyżka
- woda
- sól do smaku
- sok z cytryny - 1 lub 2 łyżki
- oliwki kalamata - pokrojone - 6 sztuk
- pomidory suszone - pokrojowne - 3- 4 sztuki
- wegańska feta - 1/3 szklanki
Instrukcje
- Cieciorkę, tahini, czosnek, sól i sok z cyrtyny miksujemy w blenderze dodając tyle wody aby uzyskać konsystencję kremu.
- Humus łaczymy z pokrojoną resztą składników, mieszamy i doprawiamy.
ja tak bardzo uwielbiam humus ze na samą myśl ślinka mi cieknie,niestety miewam po nim straszne zaparcia,znalazłam juz na nie sposob od razu sięgam z apteczki po dicopeg 10g i problem znika,jednak probuje sie dowiedziec dlaczego humusik tak na mnie działa,gdzies wyczytałam ze kminek eliminuje takie dolegliwosci wiec zastanawiam się czy da się go jakos przemycic do humusa
Próbowałam już humus ze wszystkim i niestety nie podchodzi mi jego smak 🙁
Jak interesujaca piszesz! Przeczytam wam caly czas!
Wczoraj właśnie robiłam hummus z suszonymi pomidorami, ale nie wiedziałam, że można do niego dodać i fetę. Cenna wskazówka 😉