Składniki:

2 1/2  szklanki pokrojonego w drobną kostkę lub startego na tarce ogórka

pęczek rzodkiewki

pęczek szczypiorku

pęczek koperku

1 małe awokado

Warzywa pokroić w kostkę lub słupki. Wymieszać z wegańskim jogurtem naturalnym.

 

Wegański „jogurt naturalny”

200g tofu

1/4 szklanki oleju

2  ugotowane i jeszcze ciepłe ziemniaki

1 ząbek czosnku (lub więcej)

3/4 szklanki (lub więcej) mleka sojowego (niesłodzonego!) lub migdałowego (zdecydowanie wolę migdałowe)

kilka łyżek soku z cytryny (do smaku)

sól, pieprz, przyprawa warzywna

Tofu rozdrobnić i udusić w małej ilości wody, ok. 5 min. (woda ma wyparować). Wszystkie składniki  bardzo dokładnie miksujemy w blenderze i schładzamy w lodówce.

Add to Favourites