Pokusiłam się o taką długą nazwę, bo rzeczywiście jest dobre. Przekonacie się sami.

Moje dzieciaki nie przepadają za mlekiem sojowym kupowanym w sklepie. Próbowałam różne firmy, ale nic z tego. Najlepiej smakuje im to domowe.

Podaję ten przepis jednocześnie zdradzając mój sekret najsmaczniejszego domowego mleka sojowego.

Sekret poznacie po obejrzeniu filmu i już będziecie mogli zrobić bezkonkurencyjne w smaku mleko. Oczywiście używamy tylko soję organiczną.

Do wykonania potrzebny będzie blender lub robot kuchenny. Oczywiście zawsze można kupić maszynę do robienia mleka, ale nie każdy chce albo może inwestować w nowy sprzęt kuchenny.

Żeby nie robić mleka za każdym razem jak potrzebujemy (bo komu by się chciało),  najlepiej zrobić większą ilość i dać do słoików (tak jak przetwory na zimę).

 

przepis na serek sojowy (tofu)

Add to Favourites