O autorach


Marzanna Bojko – jest pomysłodawcą jak i twórcą bloga zdrowienatalerzu.pl. Marzena zdobyła odpowiednie wykształcenie najpierw na studiach Promocji Zdrowia na WSTCH w Podkowie Leśnej, a następnie ukończyła Medical Missionary Worker w Living Springs NY. Posiada również wieloletnie doświadczenie kulinarne – od lat jest wegetarianką oraz matką dwójki dzieci, które również wychowała na diecie wegetariańskiej. Jest współorganizatorką wystaw Expo Zdrowie oraz od 20 lat prowadzi Szkoły Zdrowego Gotowania, od kilku lat w Chicago, gdzie obecnie zamieszkuje. Jest pasjonatką tego co smaczne i zdrowe 🙂


Agnieszka Flakus – z wykształcenia politolog, z zawodu dziennikarka. Wegetarianka od 17 lat. Od lat propaguje zdrowa dietę nie tylko we własnej kuchni, ale również m.in. w swoich publikacjach, jako ich autorka lub edytorka. Ukończyła kursy: Vegetarian Mastery Program i Vegan Mastery Program w The Vegetarian Health Institiute (USA), Simple Remedies and Preventive Medicine Seminar w Uchee Pines (USA), doroczne szkolenia dla dietetyków i osób zainteresowanych promocją zdrowia w ramach Annual Nutrition Day Seminar (2010, 2011, 2012) organizowane przez Department of Nutrition and Wellness na Andrews University (USA). Regularnie uczęszczała także na cykl kursów w zakresie zdrowego trybu życia i gotowania prowadzonych w ramach programu Life in Vital Eating (L.I.V.E). Uczestniczyła również w wielu szkołach wegańskiego gotowania. Zaangażowana w organizację Expo Zdrowie w Chicago. Od 2009 r. jest członkiem Chrześcijańskiego Stowarzyszenia Wegetariańskiego (Christian Vegetarian Association).

Blog kulinarny zdrowienatalerzu.pl działa pod patronatem Fundacji „Źródła Życia”:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nasz newsletter

Zaprenumeruj dawkę zdrowych wiadomości – newsletter od ZdrowieNaTalerzu.pl :)

autoresponder system powered by FreshMail
 

autoresponder system powered by FreshMail