Deser doskonały na lato, bo oprócz tego, że jest zimny, co jest ogromną zaletą w upalne dni, to jeszcze robi się go w pięć minut! Składniki może trochę nietypowe ale połączenie ich razem daje nadspodziewanie dobre rezultaty. Nawet mój mąż, który nie przepada za deserami powiedział, że ten może jeść przez całe lato.

Składniki:

1,5 szklanki mrożonych truskawek

1/2 mrożonego banana (jeżeli nie lubimy smaku bannana to możemy go ominąć)

1 dojrzałe avocado  (bez skórki i pestki)

mleko roślinne (użyłam migdałowe i kokosowe)

kilka daktyli

1 czubata łyżka carobu

kilka kostek lodu

Do posłodzenia możemy dodatkowo użyć brązowego lub trzcinowego cukru, miodu, syropu klonowego lub to czym lubimy słodzić.

 

Wszystko miksujemy w blenderze dodając mleko w takiej ilości, aby uzyskać konsystencję śmietany.

 

 

 

 

Add to Favourites