Za nami pierwsze spotkanie Szkoły Zdrowego gotowania w Warszawie.

Wykład dotyczący spożywania najważniejszego posiłku dnia – śniadania – poprowadziła Pani Beata Śleszyńska.

Dowiedzieliśmy się, że śniadanie powinno być bardziej pożywne i kaloryczne niż inne posiłki, zgodnie z powiedzeniem:
ŚNIADANIE ZJEDZ JAK KRÓL, OBIAD JAK KSIĄŻĘ, A KOLACJĘ JAK ŻEBRAK”.

Po krótkim wykładzie przystąpiliśmy do części praktycznej – uczestnicy oglądali w jaki sposób przyrządzić zdrowe i smaczne posiłki śniadaniowe – prezentacja kulinarna odbywała się na żywo.
Trzy pomysłowe propozycje prezentowały Panie: Magda i Joanna Buczek.

Praktyczny pokaz dotyczył przepisów na:

– pastę a la jajeczną

– koktajl owocowy z ziaren

– paprykarz wegetariański.

Do tego uczestnicy uczyli się jak przygotować granolę, przy wykorzystaniu jednego z naszych filmików.

Jeśli również jesteście ciekawi zajrzyjcie tutaj: http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/granola-domowej-roboty/
Uczestnicy naszej szkoły otrzymali też jeden z naszych przepisów w formie ulotki, aby mogli zabrać ją do domu i „odrobić” zadanie domowe wykonując pastę z cieciorki, która również była jedną z naszych propozycji na pełnowartościowe śniadanie.
Mamy nadzieję, że wszyscy miłośnicy zdrowego odżywiania wywiążą się z tego zadania i przyrządzą pyszne pasty !

Pragniemy podziękować wszystkim za udział w naszym spotkaniu oraz tak liczne przybycie!

Zapraszamy na kolejne spotkanie już 25 stycznia o godzinie 17.00 (Warszawa, ul. Foksal 8)
Na spotkaniu dowiemy się gorzkiej prawdy o cukrze i poznamy proste i tanie przepisy na desery wykonane bez użycia białego cukru.

Wstęp wolny!

Zapraszamy!

Add to Favourites