okl weganskie pysznosci 03.inddJeśli szukasz sposobu na to, by jeść zdrowiej, nie rezygnując przy tym z przyjemności, książka Wegańskie inspiracje ze smakiem będzie z pewnością pomocna! Zawiera ponad sto pięknie ilustrowanych przepisów na potrawy roślinne, które nie tylko są pyszne, ale też i łatwe w przygotowaniu. Lecz, aby nie opierać się tylko na naszej opinii…

Czy kiedykolwiek szukaliście sposobu na to, by poprawić swój stan zdrowia? Gorąco zachęcam, aby wypróbować przywracające zdrowie przepisy zawarte w tej książce. Karen Houghton pokazuje, jak przyrządzić jedne z najsmaczniejszych zdrowych dań, jakie jadłem!
WES YOUNGBERG, lekarz, specjalista zdrowia publicznego specjalista do spraw żywienia

Dobre zdrowie nie jest kwestią przypadku, lecz w dużej mierze zależy od naszej diety. Karen Houghton w swojej nowej książce Wegańskie inspiracje ze smakiem przedstawiła przepisy na bardzo smaczne i zdrowe dania. Jeśli poszukujecie zdrowego podejścia do żywienia, a przy tym wymagacie wybornego smaku i pięknie przedstawionych potraw, pokochacie tę książkę!
NEIL NEDLEY, lekarz medycyny, rektor Instytutu Weimar

Uwielbiam jeść, a moja miłość do jedzenia zrodziła się dzięki doskonałej kuchni mojej matki. Tak bardzo nie mogłem się doczekać jej potraw, że gdy okrywała mnie kołdrą przed snem, pytałem: „Mamo, co będzie na śniadanie?”. Budziłem się, wyczekując tego, co przygotowała! Wy również, gdy zaczniecie przyrządzać dania z tych przepisów, nie będziecie mogli doczekać się tego, co zjecie następnego dnia!
JAMEY HOUGHTON

Dziś wiemy z całą pewnością, że diety oparte na niskoprzetworzonych produktach roślinnych są dla nas najzdrowsze. Zmniejszają ryzyko wielu przewlekłych schorzeń oraz zwiększają szansę na dłuższe życie w zdrowiu. Jednakże zdrowe jedzenie, szczególnie wegetariańskie, nie zawsze kojarzy się z przyjemnością, co często obserwuję w swojej pracy z pacjentami. Książka Karen Houghton wyprowadza z tego błędu. Jasno pokazuje, że to, co służy ciału, może jednocześnie być bardzo smaczne. Co więcej, nie jest to tylko książka kucharska. Czytelnik może znaleźć w niej wiele informacji na temat odżywczych właściwości produktów i potraw, które pomagają w świadomym podejściu do odżywiania osób zdrowych oraz doborze odpowiednich potraw przez pacjentów.
Małgorzata Desmond, specjalista medycyny żywienia, dietetyk
współzałożycielka Fundacji WIEMY CO JEMY

Patroni medialni:

 

O autorce:
Karen Houghton, dyplomowana pielęgniarka, jest gospodarzem emitowanego w wielu krajach programu Naturally Gourmet, który pojawia się na kanale telewizyjnym Hope Channel. Autorka prezentuje w nim wiele aktualnych sposobów przyrządzania wegetariańskich posiłków. Karen jest żoną i matką dwóch dorosłych synów, a ostatnio czerpie także radość z gotowania dla swoich wnuków.

Wydawca:

Fundacja Źródła Życia
Budy-Zasłona, ul. Źródlana 1
96-320 Mszczonów

tel. 46 857 13 54
e-mail: sklep@fzz.pl
www: sklep.fzz.pl

Add to Favourites