Zdrowe odzywianie bez tajemnic duzyW przeciągu kilku ostatnich lat w Polsce i innych krajach spopularyzowano co najmniej kilka różnych diet. Pomimo, że niejednokrotnie całkowicie się od siebie różnią, każda deklaruje, że jest najbardziej odpowiednia. Promotorzy każdej z nich obiecują niewiarygodne wręcz rezultaty, które ma przynieść przejście na ich sposób odżywiania. Wydaje się, że w przeszłości nigdy nie docierało do nas tyle sprzecznych ze sobą informacji, ile pojawia się w dzisiejszych czasach.

Która z nich jest najlepsza: dieta nisko- czy wysokotłuszczowa, nisko- czy wysokowęglowodanowa, nisko- czy wysokobiałkowa? Czy produkty gotowane w mikrofalówce są przydatne do spożycia?

  • Czy powinniśmy spożywać tylko produkty organiczne?
  • Czy wskazane jest spożywanie produktów sojowych? A co z produktami modyfikowanymi genetycznie?
  • Czy powinniśmy spożywać suplementy dietetyczne? A jeśli tak, to które?
  • Czy większość produktów powinniśmy spożywać w stanie surowym?

Ta interesująca książka pokaże Państwu co jeść, aby zaspokoić potrzeby organizmu na składniki odżywcze i zapobiec takim problemom zdrowotnym jak choroby układu krążenia, nadciśnienie czy cukrzyca. Publikacja oferuje unikatowe połączenie badań naukowych i praktycznych porad, jest także doskonałym źródłem informacji na temat tego, jak się odżywiać, aby podnieść standard życia życia.

Dr. Ella Haddad, Associate Professor Loma Linda University, California, USA

Autor Roman Pawlak
Wydawca Fundacja Źródła Życia
Ilość stron 176
Format 16 x 23 cm
Oprawa miękka

 

Add to Favourites