W 2011 roku Bill Clinton – były prezydent USA i wielbiciel hamburgerów – został weganiniem! Był już po poważnej operacji wstawienia bypassów naczyń wieńcowych, ale w dalszym ciągu wisiało nad nim widmo zawału serca. W jednym z wywiadów wspomniał o badaniach które wykazały, że po przejściu na dietę wegańską – czyli bez jakichkolwiek produktów zwierzęcych – uczestniczące w nich osoby doświadczały odblokowania się arterii ze złogów cholesterolowych.
Jak myślisz, czy Ty też możesz zapobiec zawałowi serca?
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
A jak długo można przechowywać taki majonez w lodówce ?
Do 5 dni.
Witam.
Dziękuję za ten przepis .Jest prosty i ciekawy.Mam jednak pytanie jakiego mleka sojowego Pani używa ,czy jest to jakieś specjalne mleko ekologiczne sojowe czy też z soi modyfikowanej genetycznie ogólnie dostępnej ? Osobiście unikam produktów GMO jak ognia choć i tak wiem ,że nieświadomie przez nas są spożywane .Także odnośnie przyprawy warzywnej przeważnie produkują ją z zzawartoscią szkodliwego glutaminianu sodu.Ale może są i takie bez tego składnika.Prosze o podpowiedz.Pozdrawiam Lilia
Używam mleka sojowego ekologicznego. Jezeli nie możemy takiego kupić to najlepiej jest go zrobić samemu z ekologicznej soji. Przprawy kupuję ekologiczne bez dodatków.
Lila można kupić Vegetę Natur, która jest bez dodatków smakowych i konserwujących, cenowo niewiele droższa od „zwykłej” vegety, polecam, jest smaczna
http://www.vegeta.pl/products/vegeta-natur