Koreczki dobre na spotkanie ze znajomymi i różnego rodzaju przyjęcia. Ta kombinacja okazała się naprawdę smaczna.
Składniki:
małe pomidorki
tofu
oliwki – kalamata lub inne
Marynata do tofu:
Sól, czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz ziołowy, sok z cytryny lub ocet jabłkowy, cebula w proszku, przyprawa warzywana, pieprz ziołowy. Należy użyć taką ilość przypraw aby marynata miała dość intensywny smak. Wszystkie przyprawy miksujemy zalewając ciepłą wodą.
Tofu kroimy w kostki, zlewamy marynatą na 8 godzin albo na całą noc.
Kiedy tofu jest już gotowe robimy koreczki.
Jeżeli nie lubimy oliwek możemy je zastąpić ogórkami kiszonymi.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Robiłam kiedyś takie, ale tofu zamarynowałam w sosie sojowym
To dobry pomysł,ale wtedy chyba tofu zmienia kolor. Po za tym nie wszyscy lubią sos sojowy, więc ten przepis jest jakąś alternatywą. Ale każdy może zrobić wedle uznania.