Marzena zdobyła odpowiednie wykształcenie na studiach Promocji Zdrowia na WSTCH w Podkowie Leśnej, oraz ukończyła Medical Missionary Worker w Living Springs NY gdzie poznała po raz pierwszy spotkała się z weganizmem w roku 1990. Posiada również wieloletnie doświadczenie kulinarne – od lat jest wegetarianką oraz matką dwójki dzieci, które również wychowała na diecie wegetariańskiej. Jest współorganizatorką wystaw Expo Zdrowie oraz wielu lat prowadzi Szkoły Zdrowego Gotowania, od kilku lat w Chicago, gdzie obecnie zamieszkuje. Jest pasjonatką tego co smaczne i zdrowe 🙂
Blog kulinarny zdrowienatalerzu.pl działa pod patronatem Fundacji “Źródła Życia”:
Chcę podziękować i powiedzieć – wykonuje Pani naprawdę dobrą robotę! Od kilku lat śledzę zdrowie na talerzu. No i często szukam tutaj inspiracji do ciekawych potraw, które później wykorzystuję w pracy (jestem dietetykiem). Powodzenia! Trzymam kciuki za dalszy rozwój.