fbpx

test

Advertisements

 

Pasta warzywna

Bakłażany dzięki zawartości błonnika i kwasu chlorogenowego obniżają poziom cholesterolu. Skórka bakłażana zawiera unikalne związki fenolowe, wśród których można wymienić antocyjany, które są silnymi przeciwutleniaczami, przez co opóźniają procesy starzenia, przeciwdziałają nowotworom, a także nadają skórze, paznokciom oraz włosom zdrowy wygląd.

DSC_7218=12
Nutritional Yeast

 

  1. Por, bakłażan i czosnek podsmażamy na oleju pod koniec dodając bardzo drobno pokrojone pomidory i dobrze rozgniecione tofu.
  2. Tak podsmażone warzywa możemy lekko przemielić blenderem ręcznym na tyle żeby pasta była dobra do rozsmarowania.
  3. Dodajemy orzechy włoskie, przyprawy. Mieszamy i pasta gotowa.

Blog kulinarny ZdrowieNaTalerzu.pl został stworzony w odpowiedzi na oczekiwania wielu osób pragnących żyć i odżywiać się zdrowo. Jego celem, jest zachęcenie innych do samodzielnego przygotowywania smacznych i przede wszystkim zdrowych posiłków oraz pokazanie, że dieta wegetariańska nie jest wcale trudna i skomplikowana.

 

Płatki drożdżowe to zupełna rewolucja smakowa w kuchni zdrowego żywienia. A co to takiego?  Na to pytanie już każdy z Was bedzie miał odpowiedź.

Płatki drożdżowe są zrobione z drożdży które zostały „przerobione” na płatki drożdżowe. W takiej formie są one nieaktywne czyli już nic znich nie upieczemy. Płatki drożdżowe mają jednak ogromną zaletę ich lekko serowy smak doskonale przyprawia wiele potraw dlatego tak chętnie wykorzystuję je w kuchni. Płatki są rwelacyjnym dodatekiem do kotletów, zup, past, pasztetów, serów wegańskich, popcornu i różnego rodzaju sosów.

Niestety płatki drożdżowe nie są tanie więc warto kupić na promocji  jakąś większą ilość  i przesypać do słoika. Dosyć długo można je w ten spsób przechowywać.

Można kupić płatki w sklepach ze zdrową żywnością ale naszybciej  w sklepach internetowych. https://ekosfera24.pl/platki-drozdzowe-nieaktywne-100g-bio-planet-bio.html

 

    Imię

    Nazwisko

    Adres email

    Jaki jest Twój ulubiony przepis na danie z wykorzystaniem orzechów?

    Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez FUNDACJĘ „ŹRÓDŁA ŻYCIA” w celu uczestnictwa w konkursie „Zdrowienatalerzu.pl: odpowiedz na pytanie i wygraj zestaw nagród” oraz nawiązania i kontynuowania kontaktów handlowych. Rozumiem, iż zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych mam prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania, a podanie przeze mnie tych danych jest dobrowolne. Zgoda obejmuje również przetwarzanie danych w przyszłości.

    [fm_checkbox label="Wyrażam zgodę na wysyłanie przez FUNDACJĘ „ŹRÓDŁA ŻYCIA” informacji handlowych, w tym w szczególności ofert oraz newslettera."]

    [Głosów: 0   Average: 0/5]

    Aktualnie jesteś offline

    konkurs