
- Czas przygotowania: 10minuty
Deser truskawkowy z szałwią hiszpańską
Składniki
- CZĘŚĆ TRUSKAWKOWA
- truskawki - 3-4 szklanki
- zmielone migdały - 2 łyżki
- szałwia hiszpańska (nasiona chia) - 1/4 szklanki
- sok z cytryny - do smaku
- miód - 2 łyżeczki (lub więcej)
- mleko migdałowe - 1/2 szklanki
- CZĘŚĆ „CZEKOLADOWA”
- szałwia hiszpańska (nasiona chia) - 1/4 szklanki
- mleko roślinne (użylam migdałowego) - 2 szklanki
- zmielone migdały - 2 łyżki
- karob - 2 łyżki (można więcej)
- sól - szczypta
Instrukcje
CZĘŚĆ „TRUSKAWKOWA”
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, wylewamy do naczynia i wkładamy do lodówki. Masa powinna zgęstnieć po ok. 2 godzinach. Można też wstawić do lodówki na całą noc.
CZĘŚĆ „CZEKOLADOWA”
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, wylewamy do naczynia i wkładamy do lodówki. Masa powinna zgęstnieć po ok. 2 godzinach. Można też wstawić do lodówki na całą noc.
Możemy podawać dwie warstwy lub osobno. Deser jest bardzo smaczny podany z owocami.
DESER W PROSTSZEJ WERSJI:
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]