Zaczęła się szkoła a wraz z nią sezon na pytania z serii: „Mamo, co dzisiaj do szkoły…?”, które mogą być dość frustrujące. No cóż, najłatwiej przygotować kanapki i tutaj śpieszę z propozycją prostej i smacznej pasty z zielonego groszku.
Składniki:
1 szklanka ugotowanego zielonego groszku lub groszku z puszki
1/2 szklanki słonecznika uprażonego na suchej patelni
1/2 cebulki podsmażonej na oleju
1 ząbek czosnku
ok. 10 listków mięty (można użyć bazylię lub inne ulubione zioło)
sól i pieprz do smaku
3 łyżki oliwy
Wykonanie:
Wszystko dokładnie miksujemy w blenderze lub robocie kuchennym dodając odrobinę wody.
To jest przepis który ogarnie każdy mężczyzna 😀
Właśnie zrobiłam, ale nie czuję posmaku mięty, ale goryczkę. Czy zrobiłam coś nie tak?
Ostatnio się zastanawiałam, co zrobić z zielonym groszkiem, bo zostało mi go sporo po przygotowaniu ryżu po kantońsku. I mam rozwiązanie 😀 Mogę się odwdzięczyć informacją o kuponie Foodpanda. Może jakieś zamówienie zrobione u nich zainspiruje Cię do kolejnych przepisów? Będę czekać!