Sałatka dla zapracowanych lub nie lubiących gotować. Można ją przygotować w parę minut i jest to kolejny smacznościowy sposób na fasolki. A przy okazji dostarczamy naszemu organizmowi  porcję zdrowego białka, błonnika i witamin.

 Składniki:

1 szklanka ugotowanej czerwonej  fasoli

1 szkalnka ugotowanego zielonego groszku

1 szkalnka ugotowanej kukurydzy

1 słoik sałatki z selera

1 pęczek szczpiorku

kiełki (opcjonalnie)

majonez z ziemniaka, pieprz ziołowy, sól, przyprawa warzywana, szczypta pieprzu cayanne lub 1 mała  serrano papryka(drobno pokroić)

Możemy użyć warzywa z puszki(ekologiczne) należy je jednak odcedzić i przepłukać wodą aby pozbyć się nadmiaru soli. Sałatkę z selera odcedzamy.
Wszystkie składniki wymieszać i przy użyciu warzyw z puszki mamy sałatkę gotową w 5 min.
Foto: M. Bojko
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Add to Favourites