
Hummus po grecku
Składniki
- ugotowana cieciorka - 1 1/2 szklanki
- czosnek - 1 lub 2 ząbki
- tahini - 1 łyżka
- woda
- sól do smaku
- sok z cytryny - 1 lub 2 łyżki
- pokrojone oliwki kalamata - 6 sztuk
- pokrojone pomidory suszone - 3 - 4 sztuki
- pokrojona wegańska feta - 1/3 szklanki
Instrukcje
- Cieciorkę, tahini, czosnek, sól i sok z cytryny miksujemy w blenderze, dodając tyle wody, aby uzyskać konsystencję kremu.
- Hummus łączymy z resztą pokrojonych składników, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
ja tak bardzo uwielbiam humus ze na samą myśl ślinka mi cieknie,niestety miewam po nim straszne zaparcia,znalazłam juz na nie sposob od razu sięgam z apteczki po dicopeg 10g i problem znika,jednak probuje sie dowiedziec dlaczego humusik tak na mnie działa,gdzies wyczytałam ze kminek eliminuje takie dolegliwosci wiec zastanawiam się czy da się go jakos przemycic do humusa
Próbowałam już humus ze wszystkim i niestety nie podchodzi mi jego smak 🙁
Jak interesujaca piszesz! Przeczytam wam caly czas!
Wczoraj właśnie robiłam hummus z suszonymi pomidorami, ale nie wiedziałam, że można do niego dodać i fetę. Cenna wskazówka 😉