Advertisements

Smaczny deser bez pieczenia.

Składniki

  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1 łyżka wody
  • zmielone migdały do obtoczenia

Wykonanie

  1. Orzechy włoskie i pestki słonecznika zmielić w robocie kuchennym.
  2. Do drobno zmielonych orzechów dodać rodzynki i zmielić.
  3. Gdy całość będzie dokładnie rozdrobniona, przełożyć do miski i dodać 1 łyżkę wody. Dokładnie wymieszać.
  4. Uformować batoniki i obtoczyć w zmielonych migdałach.

*wychodzi około 12 batoników, 1 batonik to około 136 kalorii

Przepis pochodzi z książki Karen Hughton Wegańskie inspiracje ze smakiem

Batoniki orzechowe
Batoniki orzechowe – bez pieczenia.
Add to Favourites