Składniki:

  • Awokado: 1 sztuka / 220g / 352 kcal
  • Banan: 1 sztuka / 130g / 115 kcal
  • Karob: 3 łyżki / 36g / 79 kcal
  • Syrop daktylowy: 3 łyżki / 45g / 135 kcal
  • Mleko migdałowe: 20g / 3 kcal
  • Sól: 1g / 0 kcal

Wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze kielichowym na gładki krem.

Uwagi:

* awokado powinno być bardzo dojrzałe, inaczej karobella będzie gorzkawa

* awokado często różni się smakiem, więc przepis można odpowiednio modyfikować wg własnego gustu – dodać więcej karobu lub syropu słodzącego

* sól w tym przepisie jest ważna, gdyż wzmacnia smak kremu i redukuje posmak awokado

* karobellę najlepiej jest przygotować tuż przed podaniem, inaczej gorzknieje

* krem można zamrozić w pojemniczkach do lodów i podawać jako lody na patyku.

684 kcal łącznie
Węglowodany: 111 g
Tłuszcze: 32 g
Białko: 6 g


Wartość energetyczna została obliczona za pomocą kalkulatora kalorii na stronie calories-info.com

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Add to Favourites