Składniki:

1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej

1 szklanka ziaren słonecznika

2 łyżki płatków drożdżowych dietetycznych (nutritional yest)

0.5 kg pieczarek

1 duża cebula

2 ząbki czosnku

Sól, pieprz, przyprawa warzywna

Zmielone siemie lniane i bułka tarta (do obtaczania)

 

Wykonanie:

– Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju

– Do podsmażonej cebuli dodajemy posiekane w drobną kostkę pieczarki i czosnek

– Kaszę gryczaną gotujemy

– Słonecznik mielimy w blenderze z małą ilością wody, do uzyskania gęstej masy

– Łączymy i mieszamy wszystkie składniki

– Przyprawiamy do smaku

– Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej i siemieniu lnianym

– Smażymy na oleju

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Add to Favourites