Potrzebujemy w kuchni takiej właśnie prostoty. Nikt nie ma ani czasu, ani ochoty na długie pichcenie.
Kanapka, którą tutaj proponuję jest idealnym rozwiązaniem na lenistwo i zdrowie w kuchni. Próbuję przekonać niedowiarków że ten „składnik” – lenistwo – w kuchni roślinnej też znajdzie swoje miejsce. Nie ma bowiem nic prostszego niż rozkroić dojrzałe awokado, dodać ugotowaną cieciorkę i po prostu pognieść wszystko widelcem dodając przyprawy. Zdrowie na kanapce gotowe.
Powodzenia Kochani!
Acha, nie smarujcie chlebka żadnym tam masłem, bo awokado to „masło natury”.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
3/4-1 szklanki ugotowanej cieciorki (lub z puszki)
1-2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
1 łyżka soku z cytryny
natka kolendry lub szczypiorek
Wykonanie:
1. Awokado i cieciorkę rozgniatamy widelcem.
2. Dodajemy posiekany czosnek, sok, kolendrę lub szczypiorek.
3. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Możemy dodać szczyptę pieprzu cayenne. Gotowe na kanapki.
Po samym zdjęciu jest już bardzo apetycznie. Aż ślink a cieknie.
Polecam ,Ten przepis powala na kolana. Dzisiaj go zrobiłam i na prawdę nie żałuje 🙂