Pokusiłam się o taką długą nazwę, bo rzeczywiście jest dobre. Przekonacie się sami.
Moje dzieciaki nie przepadają za mlekiem sojowym kupowanym w sklepie. Próbowałam różne firmy, ale nic z tego. Najlepiej smakuje im to domowe.
Podaję ten przepis jednocześnie zdradzając mój sekret najsmaczniejszego domowego mleka sojowego.
Sekret poznacie po obejrzeniu filmu i już będziecie mogli zrobić bezkonkurencyjne w smaku mleko. Oczywiście używamy tylko soję organiczną.
Do wykonania potrzebny będzie blender lub robot kuchenny. Oczywiście zawsze można kupić maszynę do robienia mleka, ale nie każdy chce albo może inwestować w nowy sprzęt kuchenny.
Żeby nie robić mleka za każdym razem jak potrzebujemy (bo komu by się chciało), najlepiej zrobić większą ilość i dać do słoików (tak jak przetwory na zimę).
przepis na serek sojowy (tofu)
Witam! Przepis super:) zastanawiam się tylko co zrobic z tej pozostałej masy? Szkoda wyrzucić a moze ma Pani jakiś przepis by to wykorzystać .
Pozdrawiam