“Pankejki” bananowe
Super proste i bezglutenowe "pankejki" z bananów
Składniki
- banany bez skórek - 2 sztuki
- mąka kokosowa - 2-3 łyżki
- siemię lniane - zmielone - 2 łyżki
- mleko kokosowe (bardzo gęste) - 3-5 łyżek
- soda do pieczenia - 1/2 łyżeczki
- szczypta soli
- wanilia - 1 łyżeczka
Instrukcje
- Banany rozgniatamy widelcem na papkę. Dosypujemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
- Odstawiamy powstałe ciasto na 15 minut. Siemię lniane zacznie wszystko ładnie łączyć.
- Smażymy na oleju, nakładając łyżką. Uważajmy, gdyż szybko się przypalają.
- Najlepiej smakują podane ze świeżymi owocami.
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Уou couⅼd definitely see yߋur enthusіasm within thhe woгk youu ԝrite.
Tһe world hopes for more passaionate writers such
as you who aren’t afraid to mention how they believe.
Always follow your heart.