Typowy przepis z serii „potrawy na-winie”… Pod rękę na-winęła się pieczona kapusta… Kompozycja smaków wyszła rewelacyjnie i zdecydowanie przebija kanapki z McDonald’s.
Foto: M.Bojko
Składniki:
2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
o,5 szklanki zmielonych pestek z dyni i 3 łyżki gorącej wody
25 dkg pieczarek
3/4 szklanki drobno pokrojonej pieczonej kapusty (przepis na blogu)
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
sól, pieprz, tymianek
Wykonanie:
1. Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą. Wody dajemy tyle aby przykryła powierzchnię płatków. Mieszamy i odstawiamy na ok. 10 min.
2. Starte na tartce pieczarki podsmażamy z czosnkiem na oleju.
3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy.
Przepis na 8 kotletów średniej wielkości.
te hamburgery sa po prostu rewelacyjne !!!
🙂