To moje ulubione, szybkie danie. Nie wymaga wiele pracy, wystarczy pokroić warzywa, przyprawić, zalać serkiem wegańskim i… do piekarnika.
Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszami. Idealne danie na zapracowany dzień, albo kiedy po prostu nie chce się nam gotować.
Składniki:
1 cukinia zielona
1 cukinia żółta
1 cebula
1 kostka tofu (400g)
1-2 pomidory
sól, pieprz, przyprawa do grila, wędzona papryka lub każdy inny ulubiony zestaw przypraw
Serek wegański „nacho”
1 szklanka nerkowców (cashew)
1 ząbek czosnku
3 łyżki płatków drożdżowych dietetycznych (nutritional yeast)
1 czerwona papryka konserwowa
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
sól, sok z cytryny
Wody dodajemy tyle aby uzyskać 2 szklanki sera.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na jednolitą masę. Po zmiksowaniu wylewamy na wcześniej przygotowane warzywa.
Pieczemy w piekarniku pod przykryciem w temperaturze ok. 370F (ok. 185C) przez ok. 50 min.
Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszami.
Wygląda przepysznie 🙂 Zdrowo, kolorowo i smacznie
Pingback: http://Aty.se/candycrushsagahackandroid201341191