Za nami pierwsze spotkanie Szkoły Zdrowego gotowania w Warszawie.
Wykład dotyczący spożywania najważniejszego posiłku dnia – śniadania – poprowadziła Pani Beata Śleszyńska.
Dowiedzieliśmy się, że śniadanie powinno być bardziej pożywne i kaloryczne niż inne posiłki, zgodnie z powiedzeniem:
ŚNIADANIE ZJEDZ JAK KRÓL, OBIAD JAK KSIĄŻĘ, A KOLACJĘ JAK ŻEBRAK”.
Po krótkim wykładzie przystąpiliśmy do części praktycznej – uczestnicy oglądali w jaki sposób przyrządzić zdrowe i smaczne posiłki śniadaniowe – prezentacja kulinarna odbywała się na żywo.
Trzy pomysłowe propozycje prezentowały Panie: Magda i Joanna Buczek.
Praktyczny pokaz dotyczył przepisów na:
– pastę a la jajeczną
– koktajl owocowy z ziaren
– paprykarz wegetariański.
Do tego uczestnicy uczyli się jak przygotować granolę, przy wykorzystaniu jednego z naszych filmików.
Jeśli również jesteście ciekawi zajrzyjcie tutaj: https://zdrowienatalerzu.pl/index.php/granola-domowej-roboty/
Uczestnicy naszej szkoły otrzymali też jeden z naszych przepisów w formie ulotki, aby mogli zabrać ją do domu i „odrobić” zadanie domowe wykonując pastę z cieciorki, która również była jedną z naszych propozycji na pełnowartościowe śniadanie.
Mamy nadzieję, że wszyscy miłośnicy zdrowego odżywiania wywiążą się z tego zadania i przyrządzą pyszne pasty !
Pragniemy podziękować wszystkim za udział w naszym spotkaniu oraz tak liczne przybycie!
Zapraszamy na kolejne spotkanie już 25 stycznia o godzinie 17.00 (Warszawa, ul. Foksal 8)
Na spotkaniu dowiemy się gorzkiej prawdy o cukrze i poznamy proste i tanie przepisy na desery wykonane bez użycia białego cukru.
Wstęp wolny!
Zapraszamy!