Chociaż wiosna jest w tym roku uparta, to przynajmniej niech zagości na naszych kanapkach.

Zielony kolor to życie, zdrowie i witalność. Za ten kolor odpowiada w warzywach cholorofil. Pomaga nam w walce z anemią, zwalcza wolne rodniki, oczyszcza z toksyn, zmniejsza ryzyko nowotworów.

Pomagając wiośnie zróbmy naszej rodzince wiosenne kanapeczki i będziemy mieć satysfakcję, że odżywiamy ją dobrze.

Składniki:

1,5 szklanki zielonego  ugotowanego groszku

czosnek

szczypiorek

por

szpinak

majonez

chrzan

Warzywa poszatkować, groszek zmiksować, wymieszać z majonezem lub oliwą i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na razowym chlebie ze szypiorkim, rzodkiewką lub ogórkiem.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Add to Favourites