Kolejny rok za pasem, a wraz z nim noworoczne postanowienia. Proponuję dorzucić do listy „Rok ze Zdrowiem na Ty”. Z tej właśnie okazji proponuję na dobry początek szejk szpinakowy o smaku cytrynowym .

Z okazji Nowego Roku dziękujemy Wam drodzy czytelnicy za zaglądanie na blog, dzielenie się uwagmi i za wspólne gotowanie. Cieszę się, że nasze przepisy goszczą na Waszych stołach. Życzę Wam, aby ten rok był pełen zmian na dobre nie tylko w Waszej kuchni. Oczywiście, zaglądajcie jak najczęściej na nasz talerz pełen zdrowia

Składniki:

1,5 zielonego jabłka

1 garść mrożonego lub świeżego szpinaku

1 pałka selera naciowego

1/2 obranej ze skórki cytryny

1/2 pomarańczy lub 2 mandarynki, obrane ze skórki

1 łyżeczka oleju z pestek dyni lub innego

woda (miałam mrożony szpinak, więc użyłam ciepłej wody)

Miksujemy wszystko w blenderze i dodajemy tyle wody aby uzyskać konsystencję szejka.

Add to Favourites