
- Wynik: 45
- Czas przygotowania: 15minuty
- Czas gotowania: 30minuty
BABECZKI Z CUKINI
Z cukini można zrobić naprawdę wiele. Nawet ciastka...
Składniki
- mąka przenna z pełnego przemiału (lub mąka orkiszowa) - 2 szklanki
- cukinia - 2 sztuki (małe)
- mleko sojowe lub migdałowe - 1 szklanka
- syrop z agawy lub brązowy cukier - 1/3 szklanki
- sok z cytryny - 1 łyżka
- olej - 3 łyżki
- złote siemię lniane - 1/4 szklanki
- sól - szczypta
- cynamon - 1/4 łyżeczki
- soda oczyszczona - 1 łyżeczka
Instrukcje
Mleko mieszamy z cytryną i odstawiamy na ok. 10 min. aż się zetnie (coś w rodzaju jogurtu)
Cukinię trzemy na grubej tarce.
Mieszamy suche składniki i łączymy z pozostałymi składnikami delikatnie mieszając.
Wykładamy na blaszkę do babeczek. Możemy posypać płatkami migdałowymi, orzechami laskowymi, czy włoskimi.
Pieczemy w temp. 350F (175C) przez ok. 30 min.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Pingback: corporate marketing strategy