Pinacolada z mango
Deser rewelacyjnie się sprawdza w prawdziwie letnią pogodę. Tylko nie narzekajcie, że znowu mleko kokosowe... :o) Byłam w Polsce i sprawdziłam, że można kupić mleko kokosowe od 6 zł w górę w supermarketach.
Składniki
- mleko kokosowe (bardzo gęste) - 1 puszka
- mango - 2 sztuki
- dojrzały ananas lub ananas z puszki - 1/2 szklanki
- szałwia hiszpańska (nasiona chia) - 6-8 łyżek
- syrop klonowy (lub inny) - 3-6 łyżek
Instrukcje
- Mango obieramy ze skórki, kroimy w kostkę (bez pestki) i miskujemy z ananasem.
- Do masy dodajemy mleko kokosowe, tylko gęstą część, mieszamy dodając kilka łyżek syropu klonowego do smaku.
- Na koniec dodajemy nasiona chia i dobrze mieszamy. Odstawimy do lodówki na 30 minut lub na noc.
- Rewelacyjnie smakuje jako deser w upalne dni.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Można zastąpić mleczko kokosowe śmietaną? :/
tak
Wygląda naprawdę ciekawie , jestem ciekaw jak smakuje, chyba będzie trzeba przetestować niedługo.