Sałatka Brazylijska. Ta kulinarna kompozycja to połączenie świeżości i intensywnych aromatów, które przeniosą Cię prosto na tropikalne wybrzeża Ameryki Południowej. Składniki, które zebrane są w tej sałatce, nie tylko kuszą kolorami, ale także wzbogacają Twoje doznania smakowe. Odkryj, jak w kilku prostych krokach przygotować tę wyjątkową potrawę, która z pewnością zaskoczy Twoich gości.

Składniki:

  • 3–4 obrane i pokrojone ogórki
  • 3–4 pokrojone pomidory
  • ½ pęczka posiekanej kolendry
  • 1 pęczek posiekanej dymki
  • 3–4 pokrojone serca palmowe
  • sok z 1 limonki
  • 1–2 łyżki oliwy z oliwek extra light
  • 3–4 zmiażdżone ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszać w misce i podawać. Porcja dla 8 osób.

Wartości odżywcze (1 porcja = 1/8 przepisu):

  • kalorie 87
  • tłuszcze 3 g
  • tłuszcze nasycone 0,5 g
  • tłuszcze jednonienasycone 2 g
  • cholesterol 0 mg
  • sód 254 mg
  • węglowodany 13 g
  • błonnik pokarmowy 3 g
  • cukry 0 g
  • białko 3 g
  • witamina A 14%
  • witamina C 34%
  • wapń 7%
  • żelazo 12%

Więcej pysznych przepisów znajdziesz w książce: Wegańskie inspiracje ze smakiem

Wegańskie inspiracje ze smakiem

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Add to Favourites