Surówka z kapusty.

Składniki:

  • 1 posiekana główka kapusty
  • 1 pęczek posiekanej kolendry lub pietruszki
  • 1 pęczek posiekanej dymki
  • ¾ szklanki orzechów piniowych
  • sok z jednej limonki
  • sól do smaku
  • oliwa z oliwek extra light

Sposób przygotowania:

Orzechy piniowe podsmażyć krótko na oliwie z oliwek extra light, aż się zarumienią. Posypać solą do smaku. Połączyć wszystkie składniki i skropić oliwą extra light. Następnie na całość wycisnąć sok ze świeżej limonki.

Wartości odżywcze (1 porcja = 1/9 przepisu)

kalorie 125, tłuszcze 9 g, tłuszcze nasycone 1 g, tłuszcze
trans 0 g, cholesterol 0 mg, sód 21 mg, węglowodany 10 g,
błonnik pokarmowy 3 g, białko 3 g, witamina A 3%,
witamina C 72%, wapń 6%, żelazo 8%

Więcej pysznych przepisów znajdziesz w książce: Wegańskie inspiracje ze smakiem

Wegańskie inspiracje ze smakiem

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Add to Favourites