Sałatka owocowa nic nowego a jednak sekret smaku tkwi w właśnie takiej kompozycji owoców z orzechami i polewą kokosową który naprawdę przenosi nas w inny wymiar smakowy. tego popularnego dania. Nie wierzycie wypróbujcie sami.
Składniki:
truskawki
kiwi
mango
ananas
mandarynki
jeżyny
orzechy włoskie
mleko kokosowe
syrop klonowy
Wszyskie owoce i orzechy kroimy w kostkę i polewamy mlekiem kokosowym i syropem klonowym.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Sałatka wygląda pysznie! W pełni zgadzam się z tym, że cała rzecz polega na odpowiedniej kompozycji i doborze proporcji w taki sposób, aby uzyskać jak najlepszy smak. Zastanawia mnie jednak, jak takie bogactwo owoców sprawdzi się u kobiety ciężarnej – czy to nie będzie za dużo i czy do tych owoców nie ma przeciwwskazań? Bo też nie każdy owoc jest rekomendowany w ciąży, a tutaj taka fuzja smaków, zdaje się być idealnym celem na ciążową zachciankę 😉
Pingback: this article