Cukinia, tak niepozorna, a zawiera dość sporo wit. C, K i B6 oraz potasu. Sałatka na szybki dodatek do obiadów albo kolację.
Składniki:
Cukinia zielona, cukinia żółta, marchewka, awokado, szczypiorek, pokrojony w palsterki czosnek.
Sos do sałatki: sok z cytryny, sól, pieprz, olej z oliwek, 1 łyżka płatków drożdżowych. Wszystko miksujemy najlepiej w blenderze.
Cukinię i marchewkę „kroimy” obieraczką do warzyw w paseczki. Resztę składników kroimy w zwykły sposób.
Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy po 10 min., gdy składniki przejdą sosem.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Pingback: Woy.ch
Danke fürs reinschauen und für die Zeitaufwand. Wir wünschen viel Gesundheit in jeglicher Hinsicht. Mit freundlichen Grüßen.