
Sałatka „zielono mi”
Składniki
- liście jarmużu - kilka listków
- posiekany szczypiorek - 1/2 pęczka
- posiekana pietruszka - natka - 1/2 pęczka
- cieciorka - ugotowana lub jedna puszka - 1 puszka
- awokado kroimy w kostkę bez skórki. - 1 sztuka
- sok z cytryny - 2 łyżki
- sól, pieprz ziołowy
Instrukcje
- Liście jarmużu obieramy z łodyg i kroimy bardzo drobno i przecierami z solą, sokiem cytryny, i olejem.
- Mieszamy razem wszystkie składniki doprawiamy solą, pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny.
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Super przepis. Wcześniej jadłam tylko awokado solone!
Sałatka wygląda przepysznie i… faktycznie taka jest. Sama przetestowałam. Ciekawy dobór składników. Dobra, smaczna, a przede wszystkim zdrowa i niskokaloryczna. Polecam spróbować samej zrobić, spróbować od czasu do czasu urozmaicać sobie tym posiłki :).
Super przepis, bardzo smaczne! No i te awokado czyli tzw. superfood!
Bardzo fajny przepis, sałatka szybka i smaczna. Polecam !