Zupka z zieleninką jest łatwa do zrobienia, zdrowa i bardzo, ale to bardzo smaczna!
Brokuły zawierają sulforafan, który pomaga wątrobie w usuwaniu toksyn i wydalaniu z organizmu substancji rakotwórczych.
Avocado pomoże nam przy właściwej pracy serca i mózgu ze względu zawartość kwasów tłuszczowych omega 3 i witaminy E.
Szpiank to dobre źródło wapnia, chlorofilu i żelaza.
Składniki:
2 główki brokuł wraz łodygami
1 duża garść świeżego szpinaku
1 por
2 ząbki czosnku
1/2 dojrzałego awokado
1 duży ziemniak
bulion warzywny
pieprz, sól, przyprawa warzywna
olej
Wykonanie:
Por i ziemniak kroimy w kawałki i podsmażamy na oleju, mieszając od czasu do czasu.
Dodajemy pokrojone brokuły, dolewamy bulion warzywany i gotujemy ok. 5 min. Dodajemy szpinak i przyprawy gotujemy aż warzywa będą miękkie, ale nie przegotowane.
Miksujemy wszysko w blenderze lub robocie kuchennym dodając awocado.
Podajemy z tostowanym chlebem lub z makaronem. Pycha!
Pingback: b2b marketing