Frytki z dyni
Składniki
- dynia piżmowa - 1 sztuka
- PRZYPRAWY:
- sos sojowy - 3 -4 łyżki
- papryka wędzona - 1 łyżeczka
- papryka cayenne - 1/2 łyżeczki
- sproszkowany czosnek - 1 łyżeczka
- sproszkowana cebula - 1/2 łyżeczki
- pieprz, sól i przyprawa warzywna do smaku
- olej - 3-4 łyżki
Instrukcje
- Dynię obieramy ze skórki i kroimy na frytki.
- Łączymy przyprawy z olejem po czym mieszamy z frytkami.
- Pieczemy w piekarniku przez około 30 -40 minut w temperaturze 180 C.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Świetny sposób na odświeżenie domowego menu! 😀
Świetnie się prezentuje 🙂 Dynia w każdym formacie smakuje świetnie do mięsa 🙂 Pozdarwiam
jakiego oleju używasz do tych frytek? zwykłego rzepakowego, czy może coś zdrowszego, jakiś specjalny olej do smażenia, a może olej kokosowy?
rzepakowy
Wspaniały przepis, po pracy idę po dynię i biorę się za spróbowanie tego specjału 🙂
O, nawet nie wiedziałam, że można fryty z dyni zrobić!
Piękny kolor, bardzo słoneczny…
🙂