Składniki:

  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 szklanki wody
  • 1½ szklanki płatków zbożowych (pszennych, jęczmiennych, owsianych lub żytnich)
  • bułka tarta
  • ½ szklanki pokrojonych orzechów włoskich lub nasion słonecznika
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej w proszku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • sól do smaku
  • panierka

Sposób przygotowania:

Cebulę udusić na oliwie. Dodać wodę, sos sojowy, przyprawy i zagotować. Wsypać płatki owsiane i orzechy i gotować, aż płatki będą miękkie. Odstawić do ostygnięcia. Jeżeli masa jest zbyt rzadka, dodać trochę bułki tartej. Doprawić solą do smaku. Panierować i smażyć lub piec w piekarniku.

 

Jeśli chciał(a)byś więcej pysznych przepisów, to znajdziesz je w książce: Kuchnia zdrowia i długowieczności.

Kuchnia zdrowia i dlugowieczności
Kup teraz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Add to Favourites