Składniki:
- 1 duża cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 szklanki wody
- 1½ szklanki płatków zbożowych (pszennych, jęczmiennych, owsianych lub żytnich)
- bułka tarta
- ½ szklanki pokrojonych orzechów włoskich lub nasion słonecznika
- 1 łyżeczka przyprawy warzywnej w proszku
- pieprz ziołowy do smaku
- sól do smaku
- panierka
Sposób przygotowania:
Cebulę udusić na oliwie. Dodać wodę, sos sojowy, przyprawy i zagotować. Wsypać płatki owsiane i orzechy i gotować, aż płatki będą miękkie. Odstawić do ostygnięcia. Jeżeli masa jest zbyt rzadka, dodać trochę bułki tartej. Doprawić solą do smaku. Panierować i smażyć lub piec w piekarniku.
Jeśli chciał(a)byś więcej pysznych przepisów, to znajdziesz je w książce: Kuchnia zdrowia i długowieczności.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]





