Lunch do pracy
Zabiegany tydzień, zero czasu... i gdzie tu jeszcze znaleźć miejsce na przygotowanie czegokolwiek zdrowego do pracy?
Każdy z nas ma takie dni lub tygodnie. Postanowiłam zatem podzielić się z Wami w tym tygodniu moją rzeczywistością i szybkim rozwiązaniem kwestii braku czasu na gotowanie. Tym razem udało mi się zrobić pastę à la „jajeczną” z jarmużem, do tego dokupiłam porcję brokuł z truskawkami i jagodami. Na deser pomarańcza. Pastę zrobiłam rano dosłownie w pięć minut. Wszystko było pyszne, zjedzone ze smakiem i pełną satysfakcją spożycia zdrowego posiłku.
Składniki
- PASTA à la JAJECZNA:
- tofu - 1/2 kostki
- cebula czerwona - posiekana - 1 łyżka
- jarmuż- posiekany bez łodyg - 2 liście
- PRZYPRAWY DO PASTY:
- pieprz, sól i przyprawa warzywna do smaku
- płatki drożdżowe - 2 łyżki
- kurkuma (tumeric) w proszku - 1/2 łyżeczki
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]