- Czas przygotowania: 10minuty
PASTA Z PESTEK DYNI + film
Pasta do chleba, którą przygotowuje dr Roman Pawlak (dietetyk, na East Carolina University) na codzień w swojej kuchi.
Zapraszamy na prezentację filmową przepisu
Składniki
- pestki dyni - 1 szklanka
- mleko sojowe - do uzyskania odpowiedniej konsystencji
- sól - do smaku
Instrukcje
Wszystkie składniki należy dobrze zmiksować w blenderze.
Pestki z dyni można namoczyć na kilka godzin w wodzie, żeby lepiej się zmieliły. Chyba że mamy mocny blender. Do podstawowej wersji tej pasty można dodać szczypiorek, koperek albo przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko zależy od naszego gustu.
Możemy też zmielić nasiona w młynku do kawy lub malakserze, dodać mleko aby uzyskać konsystencję pasty i przyprawić do smaku.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site.
Thank you, I will try and check back much more often.
How regularly you update your web site?
Fajnie że wpisy Ci się podobają, publikujemy tak często jak jest to możliwe 😉
lubię takie proste przepisy
Ja też, nie są czasochłonne a smaczne i zdrowe.
jako facet – lubię takie najbardziej 🙂