Na wiosenne śniadanie polecamy twarożek z serka sojowego(tofu). Tofu jest doskonałym źrodłem białka roślinnego (1/2 szklanki (124g) tofu zawiera 10g białka) i do tego bez cholestrolu. Twarożek podany z chlebkiem razowym jest źrodłem pełnwartościowego białka.
Składniki:
1 kostka tofu
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szcczypiorku
2 łyżki majonezu z ziemniaka
Sól, pieprz ziołowy
Tofu rozgniatamy widelcem( lub ścieramy na tartce o dużych oczkach), szczypiorek siekamy, rzodkiewkę kroimy w kostkę lub plasterki, dodajemy majonez i przyprawy. Wszystkie składniki należy dobrze wymieszać.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Czym można zastąpić majonez z ziemniaka ? oprócz normalnego majonezu, czy może to być jakaś śmietana czy coś podobnego ?
Mozna zastąpić majonezem z tofu lub sojowym oba przepisy są na blogu. Przepis na wegańską śmietanę już wkrótce.
Pingback: tomekjaroslaw - ciekawy blog
Dzięki.