Wegański shake daktylowo-bananowy.
Składniki:
- 2/3 szklanki daktyli bez pestek
- 1 ½ szklanki waniliowego mleka sojowego
- 1 lub dwa mrożone banany w kawałkach
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.
*Jeśli nie używacie blendera wysokoobrotowego, przed zmiksowaniem daktyli należy lekko je
podgotować w niewielkiej ilości wody.
**Porcja dla 3 osób.
Wartości odżywcze:
(1 porcja = 1/3 przepisu):
Kalorie 214, tłuszcze 2 g, tłuszcze nasycone 0 g, tłuszcze wielonienasycone 1 g, tłuszcze
jednonienasycone 1 g, tłuszcze trans 0 g, cholesterol 0 mg, sód 69 mg, węglowodany 48 g,
błonnik pokarmowy 4 g, białko 5 g, witamina A 8%, witamina C 6%, wapń 19%, żelazo 25%
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Wygląda pyszne, a to że jest wegański jeszcze bardziej zachęca do wypróbowania. Ja zdecydowanie jestem fanką shake’ów na przekąskę. Mam kilka swoich sprawdzonych przepisow, które robię. Pożywne i pyszne!