Wegański shake daktylowo-bananowy.

 

Składniki:

  • 2/3 szklanki daktyli bez pestek
  • 1 ½ szklanki waniliowego mleka sojowego
  • 1 lub dwa mrożone banany w kawałkach

Wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.
*Jeśli nie używacie blendera wysokoobrotowego, przed zmiksowaniem daktyli należy lekko je
podgotować w niewielkiej ilości wody.

**Porcja dla 3 osób.

Wartości odżywcze:

(1 porcja = 1/3 przepisu):

Kalorie 214, tłuszcze 2 g, tłuszcze nasycone 0 g, tłuszcze wielonienasycone 1 g, tłuszcze
jednonienasycone 1 g, tłuszcze trans 0 g, cholesterol 0 mg, sód 69 mg, węglowodany 48 g,
błonnik pokarmowy 4 g, białko 5 g, witamina A 8%, witamina C 6%, wapń 19%, żelazo 25%

shake daktylowo-bananowy

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Add to Favourites