Spaghetti z cukinii
W końcu kupiłam to urządzenie do robienia makaronu z cukinii i oto moje pierwsze spaghetti.
Absolutna rewelacja smakowa. Całe szczęście, że akurat obecnie u mnie cukinia jest w bardzo dobrej cenie.
Zgadnijcie, co zabiorę jutro na lunch?
Składniki
- cukinia - 2 sztuki
- pomidory koktajlowe - 1 opakowanie
- czosnek - 3 ząbki
- poszatkowana cebula - 1 sztuka
- gałązka bazylii - 1 sztuka
- wegański ser parmezan własnej roboty - 3 łyżki
- przyprawa warzywna, sól i pieprz do smaku
Instrukcje
- Cebulę dobrze przesmażyłam na oleju, dodałam do niej pokrojone pomidorki i czosnek - całość smażyłam jeszcze przez około 2-3 minuty.
- Dodałam cukinię, z której wcześniej zrobiłam makaron.
- Całość poddusiłam pod przykryciem aż do miękkości, doprawiając wszystko solą i pieprzem.
- Na koniec dodałam poszatkowaną bazylię.
- Tuż przed podaniem spaghetti posypałam wegańskim serem.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Makaron z cukinii.. .czego to nie wymyślą. Spojrzałam na zdjęcie i na pierwszy rzut oka myślałam że to prawdziwy makaron.
PYSZNE!!!
Makaron z cukinii kusi mnie już od kilku dobrych lat. Niestety nie miałam okazji jeszcze spróbować. Wygląda pysznie i jestem pewna, że również tak smakuje 🙂